Store svingninger av Yuan usannsynlig

- Jun 23, 2018-

Valutakursen på yuanen svekket til en fem måneders lav mot amerikanske dollar på fredag, men analytikere sa at de ikke hadde forventet at kinesiske suthorities skulle bruke avskrivninger på den kinesiske valutaen som en måte å hjelpe det med å oppnå i forbindelse med handelsspenninger med USA .


De sa også at det ikke ville være noen drastiske svingninger i yuanen, basert på landets økonomiske motstandskraft.


Yuanens sentrale paritetsrate, der yuanens spotkursen kan øke eller falle med 2 prosent hver handelsdag, svekket med 98 basispoeng til 6.4804 mot amerikanske dollar på fredag, den laveste siden 12. januar, ifølge Kina Foreign Exchange Trade System.


"Yuanens siste svakhet er hovedsakelig på grunn av oppgangen i amerikanske dollar," sa Raymond Yeung, sjeføkonom for Stor-Kina i Australia og New Zealand Banking Group.


"Kinas sentralbank vil trolig opprettholde den nåværende politikken for å la yuanens valutakurs bevege seg på et rimelig nivå," sa Yeung. "Kina vil ikke og har ingen intensjon om å presse for konkurransedyktige avskrivninger."


Amerikanske dollar verdsatt mot andre store valutaer og svekket USAs konkurranseevnen til eksport, noe som vil øke handelsunderskuddet, la han til.


Guan Tao, tidligere direktør for den internasjonale betalingsavdelingen til den statlige utenriksdepartementet, foreslo at utenlandsk investorer heller ikke overreager seg på handelskonflikten eller slår seg bearish om yuanen. "På mellomlang og lang sikt er muligheten slank at det vil bli dype avskrivninger på yuanen," sa Guan.


En talsmann fra Utenriksdepartementet sa i en uttalelse tirsdag at den kinesiske økonomien har opprettholdt stabil og god vekstmoment siden mai, effektivt stabiliserer markedets forventninger og tilpasser seg bedre endringer i det ytre miljø. "Det (den stabile økonomien) har gitt grunnleggende garantien for at valutamarkedet skal fungere godt," sa talsmannen.


Ifølge en nylig undersøkelse fra sentralbanken, styrket kinesiske entreprenørers tillit til fremtidig virksomhet i andre kvartal, vist ved en indeks som steg til 75,8 fra 74,2 i de tre første månedene, på grunn av robust økonomisk vekst og fremtredende prestasjoner av high- kvalitetsutvikling.


Den styrkende dollaren har forårsaket markedsvolatilitet i år, spesielt i fremvoksende økonomier, og investorer uttrykte ytterligere bekymringer etter at administrasjonen av amerikanske president Donald Trump truet med å slå en 10 prosent tariff på 200 milliarder dollar av kinesiske produkter.


Zhao Xijun, nestleder dekan ved Finansdepartementet ved Renmin University i Kina, sa at den lunske amerikanske handelspolitikken og amerikanske sentralbankens pengepolitiske normalisering nylig har ført til drastiske svingninger og usikkerheter i globale finansmarkeder, så vel som for den kinesiske utenlandsk valuta marked.


Etter Feds rentestigning styrket amerikanske dollar i den siste uken til sitt høyeste nivå på mer enn et år mot andre store valutaer.


Kina har påbegynt forebyggende tiltak for å hindre de negative konsekvensene av økende handels- og investeringsspenninger mellom Kina og USA, sier Iris Pang, økonom hos ING Bank.


Hun sa at hun trodde at ytterligere åpning av landets finansmarked vil tiltrekke seg mer kapitalinnstrømning i nær fremtid for å kompensere utstrømningene fremkalt av forventning om yuanens svekkelse, og det kan bidra til å holde valutareserveren på et stabilt nivå.